PermissionsEx plugin

Het eerste wat we moeten doen is permissionsex downloaden, dat doen we op craftbukkit op deze link https://dev.bukkit.org/projects/permissionsex. Dan stoppen we hem in onze server en reloaden we onze server.

Laat ik jullie eerst eens uit leggen hoe permissions werken, permissions werken door jou een soort lijstje text te geven. Commands die checken of je de permission die nodig is hebt.

Als dat klaar is kunnen we als het goed is nog geen permissonsex command doen. Dat komt omdat we daar nog geen permissies voor hebben, dat doen we door naar de console te gaan en dit te typen: pex user (jouw minecraft naam) add *. Dat gaat je alle permissies geven die je nodig hebt om permissionsex op te zettten. Laten we eerst kijken hoe we informatie over groepen en spelers kunnen krijgen over permission, dat doen we door /pex user (naam) te doen voor de speler die je wilt inspecteren. Dan staat er info over in welke groep de speler zit en wat zijn eigen permissies zijn. Als we /pex group doen staat er als het goed is een lijst van alle groepen die er op dat moment zijn, wij hebben als het goed is nu alleen maar de default groep. En we kunnen /pex group (naam van de group) doen om de group te inspecteren.

Laten we nu een groep maken om permissions aan toe te voegen voor onze moderators. Dus we doen /pex group (naam van de group, voor mij moderator) create (de group waarvan deze groep ook de permissions gaat krijgen), als we dat hebben gedaan staat er als het goed is dat we die groep hebben gemaakt.

Laten we nu permissions aan een groep toevoegen, dat doen we door /pex group (naam van de groep) add (de permission). Ik doe dit keer als een permission essentials.ban omdat ik mijn moderators permissions wil geven om te bannen. Permissions van plugins kun je vinden door naar de spigot/bukkit pagina te gaan van een plugin, daar staat het meestal.

Nu moeten we spelers in de groep stoppen, dat doen we door /pex user (naam van de speler) group set (naam van de groep) te doen, dan zet permissionsex deze speler in de group en kan hij de commands die jij in de group hebt gezet.

Dat is alles!