Server maken!

Het eerst wat we moeten doen is spigot voor de laatste versie van minecraft downloaden. Spigot is een platform voor een minecraft server met plugins, en dat gaan we gebruiken. Daarvoor gebruiken we de buildtools. Dit kan je downloaden op spigotmc.org. Als je het hebt gedownload stop je het tijdelijk in een mapje en maak je een .cmd bestand aan met java -jar BuildTools.jar --rev latest er in. Dan klikken we er op (het kan even duren) en wachten we tot die klaar is. Als hij klaar is staat het bestand dat je nodig hebt in spigot/spigot-server/target.

Als we dit hebben maken we een nieuwe map aan en stoppen we onze jar daar in. We veranderen de naam van de .jar ook naar "server". Dan moeten we een start bestandje maken die de server start. Dat doen we door een .cmd bestand te maken met 'java -Xmx1G -jar server.jar'. Je kan 1G veranderen naar hoeveel ram je op je server wilt. De server stopt als het goed is na een tijdje en zegt dat je de eula moet accepteren. Dan sluiten we onze command prompt en klikken we op eula in ons minecraft mapje. Daar veranderen we false naar true. Dan starten we nu onze server op en is onze server klaar!

Ons ip van onze server is jouw ip (te vinden op watismijnip.nl):25565. Maar nu kan alleen jij er nog op, daarom moeten we onze server portforwarden.

Je router portforward je bij mij door naar 192.168.1.1 te gaan. Hoe het bij jouw router werkt kan je zien op portforward.com. En dan moet ik inloggen, dan ga ik naar wan en dan naar portforwarding. Dan ga je naar WAN en portforwarding. Dan voor je jouw local ip adres in (cmd en dan ipconfig, dan is het ipv4) en de service (moet je zelf weten) en je port (25565). Dan druk je op add en apply en dan zou alles moeten werken!