Skript Advanced #1

Vandaag ga ik jullie uitleggen hoe je local variables en lists maakt. Laten we beginnen met een local variable. Een locale geef je aan met een _ voor het begin van de naam van de variable, het variable is een variable die alleen bestaan binnen een command of een event, deze bemoeit zich dus niet met andere commands of events.

Als we bijvoorbeeld het commando /tp hebben, dan hebben we een argument, maar het is heel vervelend om bijvoorbeeld de hele tijd argument te typen omdat je dan niet weet waar het over gaat, daarom maken we de variable player. Maar dat zou dan zich bemoeien met andere commands, dus daarom zetten we er een _ voor om het een locale variable te maken

Nu een list variable is een variable die een lijst van dingen is. Een list variable geef je aan door ::* achter de variable te zetten, dus {variable::*}. Je kan add (iets) to {variable::*} gebruiken om iets toe te voegen. Je kan ook {variable::(naam van iets)} gebruiken om dat stuk van de lijst te veranderen of te gebruiken.