Skript tutorial #5

Laten we een plugin maken waarbij je een compas krijgt en daarmee naar warps kan gaan, hiervoor hebben we natuurlijk de essentials plugin nodig omdat we warps moeten maken. En we hebben ook de plugin skquery nodig, dat is een extensie van skript. Die installeer je ook gewoon door het in je server te doen en een reload/restart t edoen We zouden dit zelf kunnen maken maar dat gaan we vandaag niet doen.

We willen dat de speler het compass krijgt als hij joined, dus we maken het event 'on join:', dan doen we ENTER + TAB om aan te geven dat dit is wat er gebeurd als er iemand joined. Dan schrijven we 'give a compass named "&cWarps" to player'.

Dan maken we weer een event aan, namelijk 'on right click:', dan doen we weer een if: 'if player is holding a compass named "&cWarps"', dan check skript of de speler met de rechtermuis knop op het compass genaamd "&cWarps" klikt. Dan gaan we een gui maken, een gui is een soort kist die voor de player opent waar spullen in kunnen zitten waar je op kan klikken. dat doen we door te typen: 'open chest with 1 row named "&cWarps" to player', dus we openen een kist van 1 rij voor de speler. dan moeten we de slots in de rij vullen met items die als je er op klikt een command uitvoeren. Dat doen we door 'format slot 0 of player with a diamond sword named "sword shop" to close then run "/warp swordshop %player%"'. Het command wordt door de console uitgevoerd, dus we moeten de console iemand laten warpen

Het resultaat is dus:

Je kan het hier downloaden.